Over Liptov

Het dorpje Vlasky, 15 km van de prachtige stadjes Liptovský Mikuláš en Ružomberok, ligt in de regio Liptov. Deze prachtige bergachtige en bosrijke omgeving biedt u veel mogelijkheden om een gevarieerde vakantie, zowel in de zomer als in de winter, te beleven. Het gebied kent nog een ongerepte natuur met bergen, meren en vele kilometers bewegwijzerde wandelpaden. Naast wandelen kunt u in de omgeving o.a. uitstekend fietsen, vissen, varen, kajakken, raften, paardrijden, mountainbiken en paragliden.Aan het nabijgelegen recreatie stuwmeer Liptovská Mara, met een oppervlakte van 27 km², is een gezellig strand en op het stuwmeer zijn vele watersporten te ondernemen zoals zwemmen, surfen en waterfietsen. Tevens vaart er een rondvaartboot en kunnen er waterscooters worden gehuurd.

In de periode van december t/m maart kunt u in de omgeving van het villapark uitstekend skiën. De belangrijkste wintersportgebieden van de regio zijn Dúbrava (6 km), Jasná (26 km), Skipark Ružomberok (17 km) en Snowpark Donovaly (40 km).

De Liptovregio, waarvan gezegd wordt dat het de mooiste regio van Slowakije is, is bovendien centraal gelegen en daardoor een ideaal uitgangspunt voor uitstapjes. Er zijn burchten, sprookjesachtige grotten, historische stadjes (o.a. het door UNESCO beschermde bergdorpje Vlkolínec en de Keltische vindplaats Havránok), musea en kerken. Lonely Planet heeft Slowakije in 2013 opgenomen in de top 5 van te bezoeken bestemmingen!

Vlasky Slowakije

Activiteiten in de zomer


WAT KUNT U ALLEMAAL DOEN IN DE ZOMER?De Liptov regio kent nog een ongerepte natuur met bergen, meren en vele kilometers bewegwijzerde wandelpaden. Naast wandelen kunt u in de omgeving ook uitstekend fietsen, vissen, varen, kajakken, raften, paardrijden, mountainbiken, paragliden, etc. Aan het grote stuwmeer Liptovská Mara zijn diverse strandjes waar u heerlijk kunt zonnebaden en zwemmen en op het stuwmeer kunt u surfen en waterfietsen. Tevens vaart er een rondvaartboot en kunnen er waterscooters gehuurd worden.*Op 8 km van het Villapark vindt u het openluchtmuseum Pribylina. Er zijn gebouwen uit de overstroomde dorpen die nu onder het stuwmeer Liptovská Mara liggen, en uit enkele omliggende dorpen. Het dorpsleven wordt getoond via het huis van een kleine boer uit Liptovská Sielnica en Černice, het leven van de ambachtslieden en zakenmensen in de woningen van een kleermaker en een zadelmaker uit Likavka, de woningen van een smid uit Liptovská Kokava en een wielenmaker uit Liptovská Sielnica. De rijkere klasse wordt getoond via de woning van de burgemeester van Liptovský Trnovec, het huis van een herenboer uit Paludza en het kasteel uit Parížovce. Ook het schooltje uit Valaská Dubova is een interessant gebouw. Dominant is de O.L.V.-kerk uit Liptovská Mara. Klik hier voor een impressie van Pribylina.

In de Liptov regio zijn de drie mooiste grotten van het land open voor het publiek en deze zijn zeker een bezoek waard!!Golf

De Gray Bear Golf Club ligt op ca. 76 km afstand van het Villapark Vlasky in de plaats Brezno. De 18-holes professionele golf course is de eerste championshipbaan in Slowakije. Bij de golfbaan is een driving range met twintig tees en een lengte van bijna 300 meter.
De golf course is ontworpen door de Amerikanen Bob Walton en Skip Malek, P.G.A. De baan is schitterend gelegen in een bergdal omgeven door prachtige natuur en heeft een totale lengte van 6.266 meter.

Avontuurlijk
Het vereist wat doorzettingsvermogen om alle avontuurlijke activiteiten, die de Liptov-regio biedt, in één vakantie te ondernemen: raften, mountainbiking, klimmen, hiking, vissen, zwemmen, quadbikes, off-the-road tours, Hummer H2 tochten, paintball, kruisboogschieten, Tarzania, paragliding, paardrijden, carten, zorbing, luchtballonvaren, jaarrond waterparken… de lijst is nagenoeg oneindig.
Actie

Op dit moment zijn er geen acties.

Prijs berekenen en reserveren

Prijs berekenen en reserveren


Tip snel een vriend(in)

Villapark Vlasky

Vlašky 331
Vlachy
03213
Slowakije